arrow-right check marker

Bestel het gratis
meetjesland fietsboek

Leer het Meetjesland kennen, stel je eigen Meetjesland bucketlist samen en ga er prachtig fietsen

  • 4 fietsverhalen doorheen het Meetjesland
  • Unieke portretten van echte locals
  • Leuke ideetjes en mooie logeeradresjes voor jouw Meetjesland bucketlist
  • 4 gratis fietsroutes

Vul hier jouw gegevens in en we bezorgen je razendsnel een Meetjesland fietsboek.

Meetjesland

Ontdek de Meetjesland bucketlist
van Rick De Leeuw


#1

De Drongengoedhoeve

EEN OASE VAN RUST EN VERTIER IN HET HARTJE VAN HET LANDSCHAPSPARK DRONGENGOED

Deze knappe hoeve bevindt zich in Ursel, het hart van het Meetjesland, en werd in 1746 opgericht als een ontginningshoeve van de Norbertijnen in Drongen. De permanente tentoonstelling ‘Het Geheim van de Cuesta’ werpt een blik op de boeiende geschiedenis van de hoeve en het omliggende landschap. De Drongengoedhoeve is ook het hét infopunt voor fiets- en wandelroutes. Bezoek zeker ook de kruidentuin, drink een lekker biertje in de cafetaria of geniet hier net zoals Rick van een heerlijk ontbijt!

Meer info


#2

De Huysmanhoeve

Het bruisende Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve

Een fietstocht in het Meetjesland begint in de Huysmanhoeve in Eeklo, het kloppend hart van fietsen en wandelen in de streek. Dit middeleeuws bouwwerk is een schitterend stukje erfgoed dat je gezien móét hebben. Kom hier net als Rick meer te weten over de geschiedenis van het Meetjesland en waar de streek haar naam aan te danken heeft. Nog snel krachten opdoen voor je op de fiets springt? In het bakhuisje wordt regelmatig brood gebakken en in de cafetaria en het winkelpunt kan je terecht voor heerlijke streekproducten!

Meer info


#3

Kasteel van Wippelgem

Met z’n prachtige wandelpark en gezellige terras

Het schitterende ‘Goed Ten Hulle’, in de volksmond beter gekend als het ’Kasteel van Wippelgem’, komt precies zo uit een sprookje. Niet verwonderlijk dat alle Evergemse huwelijken dan ook hier voltrokken worden. Het kasteeldomein bevindt zich in een prachtig domein van maar liefst 27 hectare waarin je rustig kan fietsen, joggen of wandelen. Uitrusten doe je op het gezellige terras van de bistro Salon Sauvage. Ook het Kasteel van Wippelgem is de startplaats van verschillende wandel- en fietsroutes.

Meer info


#4

De kreken

TAL VAN MOOIE STILTEPLEKJES AAN DE KREKEN

Het Meetjesland staat uiteraard ook synoniem met rust en mooie natuur. Een van de absolute hoogtepunten van de regio is het krekengebied. Het krekengebied van Sint-Laureins of ‘Sente’ is een idyllisch landschap met kilometers lange kreken. Op de vele verkeersluwe fietspaden die door het gebied lopen kom je volledig tot rust. Geniet net als Rick van het weidse landschap en de ongerepte natuur of verken de waterplassen met een gezellige huifkar.

Meer info