Bakens en kunst langs de Lieve

Bakens en kunst langs ’t Liefken

Iedereen omarmt de Lieve!

Wondelgem, de bochten van De Lieve

Stad ontmoet natuur aan de Liefkensstraat. Te verwachten augustus.

Rabotstraat Belzele, knooppunt richting platteland

Met vlag en wimpel verwelkomt groen Meetjesland jou op het oude Lievetraject. Hier vanaf Restaurant De Lieve kan je de trekweg volgen en zomaar, wij zeggen maar wat, in Damme terechtkomen.

Haantjesbrug: kerf je liefde voor eeuwig in een boomstam

Op de grens van Evergem met Lovendegem kan je picknicken en vind je een kerfplekje voor verliefden aan de lieflijke Haantjesbrug.

Beirtjesbrug: Love Bridge in het Meetjesland

Geliefden hangen hun 'slotje' aan De Lieve als teken van liefde zoals aan de bruggen in Parijs, Amsterdam, Ljubljana, Moskou en vele andere mooie wereldsteden

Stoktevijver, waar Lieve en Schipdonk elkaar vinden

De Kunstacademie Eeklo/Zomergem/Waarschoot heeft mee de schouders gezet onder het project 't Liefken voor Altijd. Op 5 mei 2018 was er een grote toondag. Rond Stoktevijver zie je de kunstwerken die nog lang zullen herinneren aan deze zomerse dag vol kunst en speelplezier. Als je de themadag wil (her)beleven kan je je fiets-of wandeltocht laten begeleiden door deze app

"Crazy Bell”: Neem even een tussenstop, doorbreek het ritme van je pedaalslag en bespeel me!

“Couleurs Locales”: Aan elke voorbijganger werd gevraagd om eens aandachtig rond te kijken en de talrijke kleurschakeringen te ontdekken die de omgeving te bieden heeft. Welke kleuren zie je in de lucht? Welke tinten groen, bruin, rood of geel ontdek je naast het pad? Hoeveel kleuren ontdek je in het water? Welk van al deze kleuren valt je speciaal op? De kleur die hen het meeste trof mocht de bezoeker trachten weer te geven door enkele basiskleuren verf te combineren en deze aan te brengen op het fietspad aan De Lieve. Er werd ook gevraagd om een passende naam te verzinnen voor die kleur. Zo werd het fietspad omgetoverd in een lange kleurenkaart met allemaal kleuren uit de omgeving in het typische Pantone kleurenpatroon met namen zoals : donderwolkenblauw, bosmosgroen, zonneklare, hemelszwart, madeliefjeswit… De academie nodigt ons uit om te komen zien en de omgeving van De Lieve eens te ervaren door een gekleurde lens.

“Windzakken”: Laat je meedrijven langs de Lieve, de wind doorheen je haren. Welk lijnenspel kan water maken met golven, kolken en andere draaiingen? Hoeveel tinten van blauw vind je erin terug? Met welk schip zou je willen varen over de zee? Dit is het concept achter de windzakken gemaakt door de leerlingen van het kinderatelier van de Kunstacademie.

“Letters langs de Lieve”: Het beeldhouwatelier Steen-Beeld van de KA! Eeklo maakte een monumentale installatie bestaande uit rechtopstaande sculpturen. De beletterde stenen vormen samen een zuilengang in het landschap. Naar het westen rijdend kan de voorbijganger 'Damme' onderscheiden, in oostelijke richting leest men Gent. Het zijn de twee steden die de Lieve verbindt.

Eeklo 100 jaar geleden, innig verbonden met De Lieve

Een canvas met een oude foto op 't Kaaiken gooit de fietser terug naar het textielverleden van de stad. Het canvas hangt aan de beschermde gevel van het constructiebedrijf Steyaert-Heene, een bedrijf met een heel lange geschiedenis in de Eeklose binnenstad.

Op de pijlers van de Expresweg: ode aan 'Love'

In samenwerking met Jeugddienst Maldegem werken we hier aan een uniek grafitti-project. Jongeren van Maldegem brengen een artistieke ode aan 'Love', de liefde, De Lieve. Te verwachten: augustus 2018

Eiland Strobrugge: kerfplekje voor verliefden op weg naar Damme

Waar het Schipdonkkanaal, afleidingskanaal van de Leie, en het Leopoldskanaal, met polderwater uit het krekengebied, elkaar ontmoeten. Daar ligt het 'eiland' Strobrugge, met midden op het eiland een origineel stuk Lieve mét voormalige brugpijlers. Met zicht op Strobrugge, onderweg naar Damme, hebben we een picknickplekje gecreëerd, met een kerfplekje voor de verliefden.