Werken aan Toerisme van Morgen: workshop 2

Samen projecten realiseren in Sint-Laureins en Assenede.

Dinsdag 27 november 2018, 18u – 22u, Gemeenschapscentrum De Bijenkorf, Sportstraat 4 in Assenede

→ Meteen naar inschrijven

Info

Sint-Laureins en Assenede vormen samen het Meetjeslandse Krekengebied, een toeristische bestemming met maar liefst 25 logies (om maar één cijfer te noemen). Samen met jou als inwoner, ondernemer of dienstverlener willen we deze bestemming laten floreren in alle opzichten. We zoeken nieuwe (toeristische) initiatieven die aandacht hebben voor de beleving van de gast, maar meteen ook deze mooie plek, de eigenheid ervan én de gemeenschap willen versterken. Toerisme dus dat van onderuit groeit met respect voor en samen met de bewoners.

Deze workshop bouwt verder op deze van 15 maart in Sint-Laureins. Hier legden we de basis, kwam experte Anna Pollock ons inspireren en verzamelden we al eerste initiatieven. Het verslag van de workshop en Anna’s presentatie vindt u hier op onze sectorsite. 

Enkele uitspraken die we tijdens de eerste workshop optekenden:

"Passie overbrengen" - "meer samenwerking tussen bevolking en beleid" - "het doel moet zijn dat we hier nog liever willen wonen" -"eigenheid koesteren en vanuit een andere invalshoek bekijken" - "ontmoeting met locals is een unieke ontdekking van authenticiteit". 

Tijdens de workshop in november bouwen we hierop verder en is er ruimte voor nieuwe ideeën. Uiteindelijk willen wij concrete projecten helpen realiseren: projecten waarin mensen samenwerken en er ook eigenaar van zijn. Als gemeenten en Toerisme Meetjesland komen we niet zelf met voorstellen, maar willen we uw (ver)nieuw(end) idee of initiatief mee helpen ontwikkelen en kansen geven. Zodat het mee vorm geeft aan het krekengebied als b(l)oeiende bestemming.

Zin om mee te werken aan het toerisme van morgen in het Krekengebied? Schrijf je hieronder in tegen ten laatste donderdag 22 november. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Programma

  • 18u00 ontvangst met broodjes
  • 19u00 start workshop
  • 22u00 einde met drankje

Meer info?

Deze uitnodiging kadert in twee projecten: Toerisme Transformeert van Toerisme Vlaanderen, en het Leader-project Florerende Bestemmingen, waarin we deze nieuwe aanpak uitwisselen met een regio in Schotland en Roemenië. Meer info over beide initiatieven én inspirerende video’s en teksten vindt u ook hier op onze sectorsite.

Inschrijven

Allergieën? Vegetarisch? Of andere opmerkingen? Laat het ons hier weten.
Laat hier weten of je graag een projectidee uit de vorige workshop kort wilt voorstellen en uitleggen hoe het kan bijdragen aan een florerende bestemming. Welk idee?