De evenementenzomer is op gang gekomen. Meer en meer fietsers begeven zich op pad en we verlangen naar het einde van het schooljaar voor de 'echte vakantie'! Noteer deze tips alvast in de agenda.

De Huysmanhoeve groeit en bloeit

De Huysmanhoeve heeft dit seizoen al enkele keren pieken van 1.000 bezoekers op een dag gehad en het ziet ernaar uit dat de Ambachtendag op 24 juni alweer zo'n klepper wordt. Een week later zijn er de eerste picknickconcerten, alweer iets om naar uit te kijken!

Ontdek de zomer op de Huysmanhoeve

Doe de Augustijnfeesten

Van vrijdag 22 juni tot zondag 24 juni staat Kluizen op stelten want dan zijn er traditioneel de Augustijnfeesten. Het bekendste bier van het Meetjesland in de kijker en van alles te doen: optredens, ambachtenmarkt, clowns, kermiskramen. Eén groot dorpsfeest!

Check het programma

Ursel Avia: family event met sterren in de lucht

Het rijke Urselse vliegveldverleden gaat terug tot de Eerste Wereldoorlog. Vliegclub Ursel zet dit verleden in de kijker met sterren in de lucht. Een familie evenement met veel spektakel. De moeite om mee te maken!

Bestel je ticket op voorhand 

Een zomer lang buiten zwemmen bij Buitenspel

Vanaf 1 juli kan je opnieuw een zomer in Doornzele terecht voor een leuke zwempartij in het recreatiedomein Buitenspel. Een aanrader! Ga ernaar toe via de fietsknooppunten, dat wordt enorm geapprecieerd (fietsers en kinderen krijgen korting).

Ontdek Buitenspel

Zomerzoektocht Gezinssport Vlaanderen 'Eeklo gezien? Eeklo gevonden!'

Deze zomer is Eeklo gaststad van 'Zomerzoektochten 2018' van Gezinssport Vlaanderen. Meedoen? Koop je pakket in ons infokantoor op de Huysmanhoeve of aan het STIP in Eeklo.

Meer info 

Elke dinsdagavond zomert Pasar in het Meetjesland

Tijdens juli en augustus kan je elke dinsdagavond gaan wandelen met Pasar, ergens in het Meetjesland. Je leert er, met een gids erbij, een verrassend stukje Meetjesland kennen. Ondertussen een echte klassieker in de regio geworden!

Bekijk de agenda 

6 X Uit in het Meetjesland

Toerisme Meetjesland
Toerisme Meetjesland

De toeristische dienst van de streek tussen Gent, Brugge en de Zeeuws-Vlaamse kust