Frederic Paulussen is naast freelance fotograaf ook blogger. Hij zoekt graag de natuur op maar steeds in het gezelschap van zijn camera en smartphone. Hij ging 48u lang het Meetjesland ontdekken aan de hand van de nieuwe Meetjesland Bucket List.

Tuinen van Adegem

Instagramwaardige Tuinen van Adegem

Als fotograaf is Frederic natuurlijk steeds op zoek naar de meest inspirerende plekjes om die dan vast te leggen op de gevoelige plaat. Bij aankomst aan de Tuinen van Adegem kon hij dan ook meteen tip #46 van zijn Bucket List schrappen. Gilbert geeft hem een rondleiding door de Franse, de Engelse én de Japanse tuin. Uiteraard bewonderen ze ook de collectie exotische planten.
 
 
De tuinen zijn dagelijks in groep te bezoeken, na reservatie. Individueel bezoek is ook mogelijk van woensdag tot zondag om 14u en om 16u.
 
Tuinen van Adegem
Stoomcentrum Maldegem

Vergane glorie in het Stoomcentrum Maldegem

Duik in het verleden van het Meetjesland met een bezoekje aan het Stoomcentrum van Maldegem. Ooit een drukbezocht station, nu een museum vol vergane glorie. Maak een treinritje en laat je meer dan 50 jaar terug in de tijd voeren. Tip #53 kan Frederic op dag 1 afvinken van zijn #meetjeslandbucketlist.
 
Stoomcentrum Maldegem
Landschapspark Drongengoed

Drongengoed: grootse bossen

Absolute must op Frederic’s Bucket List was een bezoekje aan het grootste bos van het Meetjesland en met zijn 550 hectare ook het grootste van Oost-Vlaanderen! Terwijl hij naar het landschapspark Drongengoed wandelt, schrapt hij tips #36 en #37 van zijn lijstje.
 

Wandeltip: wandelen in landschapspark Drongengoed 

Hij houdt halt voor een biertje op de hoeve, tip #38 check! 
 
 
Hotel ter Heide

Logiestip: Hotel ter Heide

Frederic slaapt in Hotel ter Heide, aan de rand van de Lembeekse bossen. Dit kleinschalig hotel is ingericht in koloniale stijl. 

Boek je verblijf

De Lieve

De Lieve: fietsen langs het oudste kanaal

Op dag 2 is het tijd om tip #55 af te vinken: fietsen langs het oudste kanaal van Vlaanderen. Frederic sprong vanaf de Huysmanhoeve op de fiets om er het Lievekanaal af te fietsen. Bestel gratis ’t Liefken voor Altijd. Een handige routekaart met 8 fiets- en wandelroutes langs De Lieve.
 
Fietsen langs De Lieve - vertrek uit Huysmanhoeve
Brouwerij Van Steenberge

Brouwerij Van Steenberge

Om zijn weekendje in het Meetjesland in schoonheid af te sluiten brengt hij nog een bezoek aan brouwerij Van Steenberge (tip #94). Daar wordt al 6 generaties lang het Augustijn bier, Gulden Draak en Piraat gebrouwen. 
 
Brouwerij Van Steenberge

MEETJESLAND BUCKET LIST

Download nu gratis de Meetjesland Bucket List met 101 tips om het Meetjesland binnenstebuiten te ontdekken:
  •  6 unieke regio's om te ontdekken
  •  12 fiets- en wandelroutes langs prachtige plekjes
  •  21 echte Meetjeslanders om te ontmoeten
  •  43 logeeradresjes in het Meetjesland

Bucket List van Frederic

Frederic Paulussen
Frederic Paulussen

Frederic Paulussen: jonge Antwerpenaar, freelance fotograaf en blogger. Hij zoekt graag de natuur op om er de mooiste plekjes te fotograferen. Ook bier is een van zijn grootste interesses.