De ervaren Nederlandse wandelaarster Wanda gaat er regelmatig op uit in eigen land maar wandelroutes in het buitenland zijn schaars op haar blog Wanda wandelt. Daarom nodigen wij haar graag uit voor een weekendje weg in het Meetjesland, met de Bucket List onder de arm.

Wanda's Bucket List

Oude Kalevallei

# Oude Kale

Het was moeilijk kiezen uit de 101 tips want in 1 weekend schrap je nu eenmaal niet alle tips van je #meetjeslandbucketlist! Op zaterdag ging Wanda de Oude Kale ontdekken met tip #68 en sloot haar eerste dag in het Meetjesland gastronomisch af in The Barn, tip #83.

Wandeltip: de Oude Kalevalleiroute lus 1 & lus 2

Verken de prachtige vallei van de beek de Oude Kale. In Merendree vertrekt een wandellus van 7 kilometer en in Vinderhoute een van 8 kilometer. Niet bang van een uitdaging? Combineer ze en ga voor de volledige route van 15 km.

Download de gratis route

Villa Magdalena

Logeertip: Villa Magdalena

Wanda sliep als een roos in charmeverblijf Villa Magdalena. Gastvrouw Annelies ontvangt Wanda hartelijk en laat haar meteen kennis maken met een Meetjeslands streekproduct: Gentse neuzen. Ondanks de naam worden ze wel degelijk in het Meetjesland gemaakt! Check tip #12: ‘proef van de échte Gentse neuzen’.

P.S. Wist je dat je hier ook glutenvrij kan logeren? Bij Villa Magdalena kan je zorgeloos glutenvrij smullen en overnachten.

Boek je verblijf

Instagramfoto's (l) © verleysena (r) © wandawandelt
Krekengebied

# Krekengebied

Als er één landschap is die je moet gezien hebben als je afzakt naar het Meetjesland is het wel ons prachtig krekengebied. Op zondag ontdekte Wanda met tip #20 de mooiste krekenplekjes van het land met een uitgestippelde wandelroute op het netwerk Meetjeslandse kreken. Onderweg spotte ze ook de bruine kiekendief meerdere keren, tip #21 check! Dit zijn de knooppunten van haar route: 53-83-25-24-22-23-12-51-50-99-97-98-85-86-52-84-83-26-72-73-55-54-53.

> Stippel zelf een route uit op maat met onze handige wandelrouteplanner!

© Roste Muis

Tip #30 Paling

Bij een wandeling in het krekengebied kan een stop bij een palingrestaurant niet ontbreken. Zogezegd, zo gedaan: lunchen in de Roste Muis met een broodje paling. Dit topadresje vind je in Sint-Jan-In-Eremo en heeft een gezellig terras waar je geniet van de rust in het Meetjesland. 

Lees alles over Wanda's weekendje weg in het Meetjesland op haar blog!

MEETJESLAND BUCKET LIST

Download nu gratis de Meetjesland Bucket List met 101 tips om het Meetjesland binnenstebuiten te ontdekken:
  •  6 unieke regio's om te ontdekken
  •  12 fiets- en wandelroutes langs prachtige plekjes
  •  21 echte Meetjeslanders om te ontmoeten
  •  43 logeeradresjes in het Meetjesland

Bucket List van Wanda

Wanda Catsman
Wanda Catsman

Wanda is fervent wandelaarster en Nederlandse blogger op wandawandelt.nl. Nu en dan steekt ze met plezier de grens over!