Bereid je voor op het hoogtepunt van je bezoek aan het Meetjesland. Stippel aan de hand van 104 genumerde knooppunten je eigen trajecten uit in het Meetjeslandse krekengebied. We hebben er een wandelaanbod van 260 km paden waar je zelf kunt uit kiezen.

Wandelrouteplanner 

Krekengebied

Natuurfotograaf Ludo Goossens

Spot de bruine kiekendief

Natuurfotograaf Ludo Goossens kent het Meetjeslandse krekengebied op zijn duimpje. Wil je ook de Bruine Kiekendief in de hemel boven het krekengebied de wereld zien regeren? Het kan, maar je moet wel wat geduld oefenen. Beter is het om je in groep te laten op sleeptouw nemen door een ervaren natuurgids in het krekengebied. 

Boek een gids van Natuurpunt

Doe de mindful wandeling

De zingende visser Peter Rammeloo uit Boekhoute

Bezoekerscentrum Boekhoute

Peter hielp zijn vader vroeger met garnaalvissen in Breskens. Nu stopt hij vooral tijd in zijn zangcarrière. Maar het beroep van visser blijft innig verbonden met het dorp Boekhoute, van waaruit eeuwenlang vissers de Braakman opvoeren om garnalen en ander lekkers uit de Westerschelde en de Noordzee naar het Meetjesland te halen. Meer hierover  en over de 'Grote Vrouwen' tijdens de Eerste Wereldoorlog in Bezoekerscentrum Boekhoute!

Bezoek Bezoekerscentrum Boekhoute

Restauranthouder en palingspecialist Ronny De Wever

Ontdek geheimen in krekendorpen

Fiets door het krekengebied en los van de natuurpracht, leer je ook enkele verbluffend leuke dorpjes kennen. Over Boekhoute hadden we het hier boven al. Maar fiets ook langs de kiosk van Bassevelde, het Plein van Kaprijke, het Stee van Watervliet, de Bentillekreek. Proef de paling van Sint-Jan-in-Eremo bij Meetjesland-ambassadeur Ronny De Wever en ontdek op de grens de parel Waterland-Oudeman. Fiets door tot Sint-Margriete en de Meulekreek in Middelburg. Of doe een terrasje bij De Roeland in Sint-Laureins. laat je er betoveren door het Godshuis. Van op de Markt van Zelzate kan je de fietsroute van de Nederlandse reisjournalist Bas van Oort herbeleven en quasi het volledige krekengebied ontdekken, 69 km lang.

Fiets de krekenroute 

Doe de Boerkeroutes

Wandel mee met het stripfiguurtje Boerke van de Zomergemse striptekenaar Pieter De Poortere. Hij creëerde routes langsheen de grens waar Boerke op een grappige manier omgaat met smokkele, overstromingen en de 'Draad'.

Wandel mee met Boerke

De mooiste krekenplekjes van het land

Meetjesland Bucket List
Meetjesland Bucket List

De Meetjesland Bucketlist bevat 101 tips voor een geweldige trip naar het Meetjesland. Download jouw Bucket List via www.toerismemeetjesland.be/bucketlist.