We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Gino met zijn eerste kleinkind. Ontdek hier Ginos 3 tips in de buurt van Waarschoot!

StapAf tips in Waarschoot

Fleur en Gino
Landelijke wegen, een gevarieerd landschap met bossen en weiden, de Lieve die rustig kabbelt en innemende stilte: de Fleurtjesroute in Waarschoot is een bijzonder ontspannende fietsroute voor iedereen die wil kennismaken met het Meetjesland. Voor Gino Ryckaert heeft de route een extra betekenis: hij tekende de route zelf uit ter gelegenheid van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Voor Gino is er dan ook geen groter geluk dan samen met zijn kleindochter Fleurtje deze ontspannende route samen te fietsen…
 

Fiets de Fleurjesroute (40 km)

Het vertrek- en aankomstpunt ligt in de Oostmoer in Waarschoot aan knooppunt 11. Fietsers uit Evergem kunnen ook starten aan knooppunt 34 (t.h.v. de Lieve in de Kuitenbergstraat) in Belzele.
 

Bekijk de route

Opmerking: wanneer je langs de Vaart links fietst tussen knooppunten 10 en 7, moet je ter hoogte van de brug rechts afslaan (Vaart rechts) richting knooppunt 9 om dan de eerste straat rechts (de Kerhoek) in te fietsen. Hier ontbrak een bordje waarop knooppunt 9 moest vermeld staan, en waardoor je ongetwijfeld rechtdoor zou fietsen richting Stoktevijver. Gelieve daar rekening mee te houden!
 

Kindvriendelijke tips: 

1. Tussen knooppunt 15 en 28 passeer je de Akkerhoeve waar een grote speeltuin aanwezig is en een groot buitenterras van waar je de jonge (b)engeltjes kunt gadeslaan.
2. Tussen knooppunt 77 en 78 passeer je de Lembeekse Bossen waar diverse tavernes zijn, die eveneens voorzien zijn van een grote speeltuin en in de bossen vind je ook nog eens een speelbos.

 

Haantjen - Lovendegem

1. Fiets door het pittoreske Meetjesland

Op de Reigerroute, een landelijke fietstocht van 50km, ontdek je de pracht van het Meetjesland langs het kanaal de Lieve. Deze route brengt je naar de rand van de Lembeekse Bossen, over de romantische Haantjesbrug en langs de Akkerhoeve, waar je gezellig kan uitblazen. Bovendien spot je in deze stukjes rustige natuur bijna altijd reigers!
 

2. Ontdek het bos van Provinciaal Domein Het Leen

In dit prachtige domein van maar liefst 262 ha groot kom je helemaal tot rust en geniet je van de stilte. Dit voormalig militair domein is grotendeels bebost en is ideaal voor wandelaars. In het bosinfocentrum en het arboretum kan je terecht voor alle info over de omgevende natuur. Dankzij de verharde wandelwegen is het domein voor iedereen goed toegankelijk.
 
B&B 't Heirweggoed

3. Slapen in het groen

B&B 't Heirweggoed weerspiegelt perfect het rustieke, landelijke karakter van het Meetjesland: de B&B is ondergebracht in een recent gerenoveerd 19de-eeuwse hoeve en bevindt zich in een bosrijke omgeving van zo'n 300 ha. De drie knusse gastenkamers zijn voorzien van alle comfort. In de mooie tuin vind je verschillende terrassen, waardoor je in alle privacy kan genieten van jouw ontbijt. De rust en de natuur zorgen voor een ontspannen verblijf in het Meetjesland!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Gino: Waarschoot

Gino Ryckaert
Gino Ryckaert

StapAf'er in beeld