Streekproducten proeven van Gent tot Damme

Bestel onze toeristische kaart 't Liefken voor Altijd hier, en doe één van de acht routes op de kaart. Drie fietsroutes, één wandelroute op de knooppunten en vier stadswandelingen! En er staat ook 80 eet-, drink- of slaapadresjes op de kaart. Maar bovenal is het gebied waar de Lieve stroomt, een lekker landschap met prachtige streekproducten. Ontdek wat voor lekkers wij te bieden hebben.

Koop onze eindejaarspakketten!

Vraag de toeristische kaart aan

Proef van onze hoeves langsheen De Lieve

Ben je de Reigerroute aan het fietsen? Of wandel je de Stoktevijverroute aan 't Liefken voor Altijd? Dan is de kans groot dat één van onze lekkere hoeves in de buurt ligt.

In Zuivelbedrijf 't Veldeken (foto) in Evergem kan je terecht voor alle Meetjeslandse streekproducten en de eigen hoevezuivel!

Stap eens af bij 't Veldeken

Op de Reinaardhoeve aan Burkel in Maldegem ook lekkere streekproducten en eigen ijsjes

Ontdek de Reinaardhoeve

En heb je al van de lekkere rijstpap geproefd bij Hoevezuivel Simoenstede in Waarschoot?

Welkom bij Simoenstede

De lekkere ijsjes die je eet op de Huysmanhoeve, zijn ook te verkrijgen even verderop in de Bushoeve.

Proef een ijsje van de Bushoeve

Lekkere productie van bij ons

Neem je graag aardbeitjes, groenten of vlees van bij ons (Slager Johan en Inge) mee naar huis. Het Meetjesland is een specialist. Je kunt terecht bij de automaten van Het Pauwenhof, of andere thuisverkoop die u onderweg tegenkomt. Je kunt zelf gaan plukken op de Aveschoothoeve in Lembeke. Proef onze confituren bij de Beezige Bei in Maldegem, de kruiden van Netelvuur in Oostwinkel of spring eens binnen op de landelijke hoevebakkerij Den Bunder op de Wittemoer in Sleidinge. Allemaal landbouwproducten van bij ons, te koop bij de landbouwers van bij ons!

Onze streekproducten uit de automaat

'Santé' in het Meetjeslands

In het Meetjesland klinken wij graag op jouw gezondheid. 'Santé' klinkt het dan. Heb je onze Meetjeslandse Augustijn al geproefd onderweg? En ken jij onze huisbrouwerij Den Tseut in Oosteeklo al? Of drink je liever koffie? Dan raden wij Koffiebranderij De Witte Zwaan in hartje Eeklo aan, prachtig winkeltje. In Maldegem, aan het Schipdonkkanaal waar vroeger De Lieve stroomde, maakt Karel Van Maele zijn appelwijn Pomme Charelle, toch eens proeven! En wie 's anderendaags met een schuldgevoel dreigt over te blijven kan zich laven aan De Gezondheidsbron in Adegem of gezonde paardenmelk gaan proeven bij Paardenmelkerij Filippus in Maldegem.

Lekker Liefken voor Altijd

Toerisme Meetjesland
Toerisme Meetjesland

De toeristische dienst van de streek tussen Gent, Brugge en de Zeeuws-Vlaamse kust