Boerekreek Snt-Jan-in-Eremo

Het Meetjesland in de winter, dat is vooral genieten van de natuur. Wist je dat de kreken het mooist zijn in de winter? Dat komt omdat vele honderden watervogels hier komen overwinteren en de rust opzoeken van het Belgisch-Nederlandse grensgebied. Ideaal tijdstip voor een weekendje Meetjesland, dus...

Boek een authentiek dijkhuisje in de polders

Ontdek dit authentiek dijkhuisje op de Hollekensdijk in Assenede. Een polderdijk uit het jaar 1519! Op de polderdijk naast het dijkhuisje groeien in twee populieren maretakken.

Logeer in De Maretak

Geniet van de rust in 't Staaksken

Een tocht langsheen de Asseneedse Kreken. Op vijfhonderd meter van het Zeeuws-Vlaamse Sas-van-Gent (met zijn mooie oude jachthaven) biedt 't Staaksken jou een ideale uitvalsbasis.

Verblijf in 't Staaksken 

Bezoek de Asseneedse kreken

Aan de Molenkreek uitblazen?

Fietsen, wandelen of gewoon genieten van de stilte: in De Molenkreek komt iedereen aan zijn trekken. Ook voor kinderen is er van alles te doen. De binnenhof met speeltuig en zandbakje, de verschillende neerhofdieren of de go-kart en fietsjes staan al op je te wachten!

Met het gezin naar De Molenkreek

's Winters in Landhuis De Zonnebrug

Aan het stille Leopoldskanaal ligt de Zonnebrug en het gelijknamige landhuis. Stijlvolle uitvalsbasis om de kreken van Sint-Laureins (de 'Sentse' kreken) te ontdekken.

Kies een weekendje De Zonnebrug

Ontdek het krekengebied Sint-Laureins

Nieuwe kreek in Sint-Laureins: bekijk AVS-reportage

Midden de Oosteeklose Bossen verademen in 't Heirweggoed

De Lembeekse Bossen kent iedereen, maar in de uitloper richting Oosteeklo komen minder wandelaars en fietsers. Dat maakt het bos nog unieker en helemaal als je er midden in kunt verblijven of een kunstgalerij bezoeken.

Slaap lekker in 't Heirweggoed

Stippel je wandeltocht uit in de Meetjeslandse Bossen

Logeer in de Meetjeslandse natuur

Toerisme Meetjesland
Toerisme Meetjesland

De toeristische dienst van de streek tussen Gent, Brugge en de Zeeuws-Vlaamse kust