Wie het Meetjesland zegt, zegt de Huysmanhoeve. Niet alleen heeft de hoeve een enorme historische waarde, maar ook door de talrijke feestelijkheden, exposities, theatervoorstellingen en fietstochten die hier georganiseerd worden, kan je deze plek gerust het kloppende hart van het Meetjesland noemen. Het monumentale poortgebouw is het enige nog resterende bouwwerk uit de middeleeuwen in Eeklo. Ontdek van hieruit een merkwaardig stukje Meetjesland.

Op ontdekking

Géry & Antoine op de Huysmanhoeve

Ontmoet een echte Huysman

Ontmoet Géry en Antoine Huysman! Ze zijn nog élke dag aanwezig op de hoeve. De familie Huysman leefde er van 1736 tot 1996. De hoeve, met zijn gratis parking, het toeristisch infokantoor en de evenementen tijdens de zomer, is hét ideale startplekje om op het fietsnetwerk het krekengebied in het noorden; stad Eeklo, de Lieve en het Leen in het zuiden; de Lembeekse Bossen in het oosten en Landschapspark Drongengoed in het westen te verkennen.

Bezoek de Huysmanhoeve

Krekengebied Meetjesland

Fiets de Krekenroute vanuit de Huysmanhoeve

Vanuit de Huysmanhoeve brengt de brug over de expresweg je op het noordelijke stuk van het Fietsnetwerk Meetjesland. Knooppunt 93 zet je verder op weg langs mooie dorpjes en krekenplekjes.
 
Hotel Shamon

Logiestip: Hotel Shamon

Blijf slapen in de buurt van de Huysmanhoeve in een pareltje! Hotel Shamon is een echt charmehotel, in art-nouveau stijl. 

Boek je verblijf

(l) Muziekclub N9 (r) Tamboer

Stadswandeling Eeklo

Vraag in het STIP, het toerisme infopunt van Eeklo, de stadswandeling 'Dagje in Eeklo'. Met deze stadswandeling loop je verloren in de vele smalle straatjes van Eeklo. Er is ook een WOI-wandeling. In beide gevallen kom je onder de indruk van het 16de eeuwse stadhuis, de pareltjes van neogotiek zoals de Sint-Vincentiuskerk, Paterskerk en het Vredegerecht. Doe zeker de moeite om de smalle straatjes achteraan de kerk te leren kennen. Je botst er op marktzanger, het standbeeldje of stadsgids Jan Martens die Tamboer imiteert (een leuke tip voor groepen). Of woon een concert bij in Muziekclub N9. Je trekt de deur van de concertvilla achter je rug dicht, en je waant jezelf in New York! 

Download de stadswandeling

Logiestip: B&B Cambiare

Deze kleinschalige B&B ligt pal in het centrum van Eeklo. Ideaal dus voor een weekendje weg in Eeklo.

Bevende Hazelaar

Wandel in de Lembeekse Bossen

Een echte zondagswandeling in de Lembeekse Bossen met een magisch kapelleplekje 'De Bevende Hazelaar' om even stoom bij af te laten. Het merkwaardige Bardelaere Museum is ook vlakbij en zeker een bezoekje waard.

Download de route

(l) Cindy van de Aveschoothoeve (r) Félicienne

Proef het Meetjesland

Ook een culinair tochtje start vanuit de Huysmanhoeve waar het Plattelandscentrum en de coöperatieve Mmm...Eetjesland bouwen aan samenwerking tussen streekproducenten. Bezoek in de buurt de Zelfpluktuin Aveschoothoeve van 'de schoonste boerin van Vlaanderen'! Ga met je vrienden of vereniging wandelen met varken Félicienne en drink een Tseut. Of kies voor een gastronomisch weekendje aan de Lembeekse Bossen.

Logiestip: Hostellerie Ter Heide

Aan de rand van de Lembeekse bossen vind je dit hotel en restaurant die je een totaalbeleving aanbiedt. Hier ben je aan het juiste adres voor een gastronomisch weekendje weg.

Ontdekkingstocht rondom de Huysmanhoeve

Meetjesland Bucket List
Meetjesland Bucket List

De Meetjesland Bucketlist bevat 101 tips voor een geweldige trip naar het Meetjesland. Download jouw Bucket List via www.toerismemeetjesland.be/bucketlist.