Trek eropuit in het grootste bos van Oost-Vlaanderen. Het Drongengoedbos is een restant van de 550 hectare grote bossengordel die tijdens de middeleeuwen tussen Gent en Brugge lag. Feeërieke dorpjes als Knesselare, Ursel, Kleit en Oostwinkel liggen erom heen en vormen de ideale verblijfplaatsen om het bos en het platteland te verkennen.

Nieuws over Drongengoed

 

De Drongengoedhoeve en Johan Van Schorisse (keramiekatelier Cuesta)

Hou halt bij de Drongengoedhoeve (voor een biertje)

Een gezellige namiddag met een biertje zoals de Augustijn of de Geirn Meugen? Zeker eens halt houden bij de Drongengoedhoeve. Bezoek de permanente tentoonstelling 'Het geheim van de Cuesta' en ook het Keramiekatelier 'Cuesta' in de hoeve.

Bezoek de Drongengoedhoeve

Stippel jouw route uit op de knooppunten

Het Landschapspark Drongengoed is bij uitstek schitterend wandelgebied. We hebben voor jullie hieronder al twee routes uitgestippeld waarmee je kant-en-klaar op het Wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen mee aan de slag kunt.  

Wandel deze route vanuit Kleit

Wandel deze route vanop parking Krakeel

Boswachter Hans en Het Leen

Zorg voor de natuurpracht in Het Leen

Wanneer we boswachter Hans Vansteenbrugge tegenkomen in dit gebied zal hij er graag op wijzen dat we allen samen zorg moeten dragen voor onze natuurgebieden. In het Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo komen heel veel wandelaars. De natuur in dit voormalig militair domein is van ons allemaal. Draag er zorg voor.

Welkom in het Leen

Stoomcentrum, Tuinen van Adegem en Canada Poland Museum

Sporen van het verleden in twee boeiende musea

In het station van Maldegem maak je kennis met de wereld van de Stoomtrein. In dit bezoekerscentrum kan je tijdens de zomer de trein tot in Eeklo nemen zoals je dat 100 jaar geleden zou gedaan hebben. Vlakbij, in Adegem, leer je een ander aspect van onze regio kennen. Op het einde van de Tweede Wereldoorlog werd tussen Eeklo en Knokke heel hard gevochten om de controle over de Westerschelde. Een strategische strijd waar Gilbert Van Landschoot een schitterend museum rond bouwde. Rond het museum kan je in groep zijn zelf ontworpen Franse, Engelse, Japanse en Exotische Tuinen gaan bezoeken. Ook een aanrader!

Canada Poland Museum / Tuinen van Adegem

Stoomtrein Maldegem-Eeklo

Op tocht door Landschapspark Drongengoed

Meetjesland Bucket List
Meetjesland Bucket List

De Meetjesland Bucketlist bevat 101 tips voor een geweldige trip naar het Meetjesland. Download jouw Bucket List via www.toerismemeetjesland.be/bucketlist.