Boerekreektriatlon 2019

26 Mar 2019

Zaterdag 1 juni

SINT-JAN-IN-EREMO (SINT-LAUREINS) - Op zaterdag 1 juni worden aan het provinciale sportcentrum De Boerekreek in St-Jan-in-Eremo ruim 750 deelnemers verwacht voor de jaarlijkse triatlon. Zowel jeugdatleten (vanaf 6 jaar), recreanten, duo’s en toppers komen die dag aan hun trekken in het Meetjesland. Dit jaar is St-Laureins voor het eerst gastgemeente van het Belgisch kampioenschapsprinttriatlon met heel wat Olympiërs aan de start met o.a. Simon De Cuyper, Marten Van Riel, Jelle Geens, Peter Croes, Katrien Verstuyft en Claire Michel.

Voor de jeugdreeksen staan aparte afstand op het programma volgens hun leeftijdscategorie. De allerkleinsten zwemmen 150m, fietsen 4 km onder begeleiding en lopen 1 km. Voor de volwassenen (16+) staat een sprinttriatlon op het programma met 500m (of 750m voor Belgisch kampioenschap), 20 km fietsen en 5 km lopen.

Dit jaar wordt voor het eerst de “Hel van het Noorden” opgenomen in het fietsparcours. Die hel staat bekend onder de naam Casteleynstraat en vormt een oeroude verbindingsweg tussen de idyllische gehuchtjes Waterland-Oudeman en Sint-Margriete. Deze nieuwkomer is een rechte lijn van 1200m die kaf en koren toelaat elkaar te monsteren. In de polders mag het toch iets meer zijn? Wie wordt de “Meetjeslandse Kasseivreter 2019” en zet de snelste tijd neer op de kinderkopjes?

Neem contact op via 0472/88 34 64 voor meer info of neem een kijkje op www.smo-specialized.be