Volkssportenweekend en Europese Spelen 2019

27 Mar 2019

Donderdag 15 tot zondag 18 augustus

DOORNZELE (EVERGEM) - Het worden op en rond de historische dries van Doornzele opnieuw hoogdagen voor de volkssport half augustus. Door middel van dit evenement tracht de Belgische Krulbolbond zijn volkssport “krulbol” als Vlaams Erfgoed de nodige uitstraling te bezorgen.

Op donderdag zijn er de Vlaamse Kampioenschappen Krulbol, maats mee, met daarnaast randanimatie, clown en schminken. Op vrijdag, tijdens de Dag van de Recreant en Jeugd, komen enkele honderden recreatieve spelers en jeugdspelers uit het Meetjesland en omliggende aan hun trekken op de krulbolbanen van Doornzeledries.

Op zaterdag is er traditioneel het Kampioenschap van Belgie – krulbol maats loten, waarbij de beste krulbolders van het land strijden om de tricolore. Die dag is er tevens een grandioze rommelmarkt, een kampioenschap liggende wipschieten, randanimatie voor jong en oud. De dag eindigt met een hespenbarbecue en een ‘Vlaamse avond’.

Op zondag worden de 17de Europese Spelen voor Volkssporten gehouden met Interlands, publiekswedstrijden en initiaties. Ook op zondag is er een rommelmarkt, tal van optredens en een snoepenworp. Hierbij kan ook de Expo Krulbol in de Molen van Doornzele bezichtigd worden.

Info: www.krulbol.be