Vredesfeesten Oosteeklo 1919-2019 Honderd Jaar Vrede

27 Mar 2019

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

OOSTEEKLO (ASSENEDE) - Honderd jaar geleden werden er overal in ons land Vredesfeesten georganiseerd om te vieren dat de ‘Groote Oorlog’ eindelijk voorbij was. Om dit te herdenken nodigen wij iedereen uit voor de Vredesfeesten in Oosteeklo. Want feesten, dat kunnen ze goed in Oosteeklo! Dat werd al bewezen in de zomer van 2015 met het project van ‘Den Broaven goad uit’.

Op zaterdag is er in de centrale spiegeltent een lezing over ‘honderd jaar Vrede’, met daarna een gezellig samenzijn. Kort na de middag wordt een ingetogen activiteit georganiseerd rond het oorlogsmonument, met speciale aandacht voor oorlogsvluchtelingen. Na dit plechtig moment wordt het tijd om de spieren op te warmen, er wordt dan een voetbalwedstrijd gespeeld net als in de tijd van toen.

’s Avonds verwelkomen enkele plaatselijke verenigingen het grote publiek op vijf verschillende locaties voor een groot volksfeest. Op elke locatie is er aangepaste muziek en inkleding uit een bepaalde periode uit de laatste honderd jaar. En er mag gedanst worden!

Op zondag wordt er in de voormiddag een kunst- en ambachtenmarkt gehouden. Kort na de middag nodigen enkele muziekkorpsen iedereen uit om te komen kijken naar de Vredesstoet, een historische stoet voor jong en oud door het dorp van Oosteeklo.

’s Avonds sluiten we af met een spetterend vuurwerk. Iedereen is welkom, het is gratis.

Locatie: dorpskern van Oosteeklo

Organisatie: heemkring ‘De Twee Ambachten’, de Orde van de Smoutpot, de Gemeentelijke Feestcommissie en de organisatoren van de Bloemenstoet

Info: www.detweeambachten.be