Waarschootstof

29 Apr 2019

Heel de zomer

WAARSCHOOT (LIEVEGEM) - De Lievegemse deelgemeente Waarschoot is al lang niet meer het textielcentrum dat het tot enkele decennia geleden was. Het industriële verleden uit de 19e en 20ste eeuw heeft veel sporen nagelaten, zowel materiële als immateriële. De laatste generatie arbeiders, bedienden, werkgevers en buurtbewoners die dit verleden een gezicht gaven, verdwijnen nu echter.

Dit inspireerde een groep enthousiastelingen met een hart voor het Waarschoots industrieel erfgoed in al zijn facetten om een groot publieksproject op te zetten. Samen met de gemeente Lievegem, B&T, Textilia, de Erfgoedcel Meetjesland, de IOED Meetjesland en enkele experten industrieel en cultureel erfgoed wordt dit textielverleden een jaar lang in de kijker gezet.

Wie ooit al in het gemeentehuis van Waarschoot geweest is, heeft misschien al de befaamde ‘neusdoek’ in een bonte, geruite stof gezien. Dit is het eerste stukje stof dat op machinale wijze in het dorp geweven werd. B&T Textilia zal deze stof opnieuw produceren en er prachtige tote bags van maken. Probeer zeker eentje te bemachtigen tijdens de vele evenementen die dit jaar zullen doorgaan. Want er valt van alles te beleven! Volg ‘Waarschootstof’ op Facebook en kom er alles te weten over het uitgebreide programma. Als kers op de taart komt er nog een spectaculaire afsluiter!

Volg ‘Waarschootstof’ op Facebook en kom er alles te weten over het uitgebreide programma!