De Mooiste Krekenplekjes

Hoogtepunt van uw bezoekje Meetjesland is het krekengebied. Mooi als een puzzelstukje in Zeeuws-Vlaanderen geschoven. Hier liggen de mooiste kreken ten zuiden van de Westerschelde.

Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken

Middelburg, Sint-Laureins, Kaprijke en Assenede

De beste manier om dit speciale vlakke landschap met zijn kreken en kanalen te beleven is via het Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken. Een wandelnetwerk met meer dan 260 km mooie wandelpaden. Het netwerk grenst aan Nederland en loopt daar over in het Wandelnetwerk Grenzeloos wandelen West-Zeeuws-Vlaanderen, dus ga gerust eens bij de buren kijken.

> Bestel de wandelnetwerkkaart
> Ga naar de online wandelrouteplanner

Sentse Kreken

Sint-Laureins

In Sint-Laureins of ‘Sente’ zwerf je langs vijf kleine kerkdorpen, die verscholen liggen in een landschap dat je kippenvel bezorgt. Het krekengebied van Sint-Laureins is een erg idyllisch landschap met kilometers lange kreken, waarvan de Boerekreek de bekendste is. Deze kreken zijn restanten van lang vervlogen overstromingen tijdens de middeleeuwen.

> Bezoek de Sentse kreken

Assenede Kleine Kil Gezusterstraat

Asseneedse Kreken

Assenede

Assenede heeft indrukwekkende kreken. Deze grote waterplassen liggen nog meer verscholen in het uitgestrekte polderlandschap. Hier cirkelt de roofvogel 'Bruine Kiekendief' als een sierlijke koning rond de kreken op zoek naar voedsel.

> Bezoek de Asseneedse kreken

Middelburg, Bladelin en zijn meulekreek

Maldegem

Op het snijpunt van de drie provincies Oost-, West-Vlaanderen en Zeeland ligt de naamgenoot van een grotere stad op Walcheren: Middelburg-in-Vlaanderen. Gesticht door kasteelheer Pieter Bladelin. En met rondom zijn schitterende 'Meulekreek' een boeiende natuurwandeling.

> Verken de Bladelin Wandelroute