Glutenvrij Meetjesland

Glutenvrij uit eten

Onbezorgd glutenvrij uit eten? Deze horecazaken engageren zich om jou als klant in de watten te leggen en jou lekker glutenvrij eten te serveren. Een seintje vooraf hoeft niet overal, maar is wel bijzonder nuttig en zorgt wellicht voor een nog vlottere bediening. Bij sommige restaurants wordt het wel specifiek gevraagd.

De Boshoeve (Lembeke)

Gelegen aan de rand van de Lembeekse bossen is het aangenaam vertoeven met een drankje, een snack en een grote keuze aan koude en warme gerechten. De Boshoeve heeft een ruime keuze aan glutenvrije gerechten alsook enkele tweewekelijkse suggesties. IJs en pannenkoeken zijn van eigen bereiding waardoor dit ook glutenvrij kan verkregen worden.

Eetablissement De Cluysenaer (ertvelde-Kluizen)

In ons restaurant kunt u genieten van 'Vlaamsche Gastronomie' al dan niet verrijkt door Schotse Single Malt. Wij bieden voor elke menu een volwaardig glutenvrij  alternatief aan, mits melding van glutenallergie bij reservatie. Met dagverse producten verrassen wij U met lekkere smaken. Onze collectie Schotse Single Malt spreekt tot de verbeelding.  Een arrangement Whisky of wijn vergezellen uw maaltijd. Whisky om te proeven, om te degusteren , om te kopen  voor wie het lust. Want hier is niets verplicht.

La Maryse (Eeklo)

Graag heten Yati & Sten jullie welkom in hun restaurant  ‘La Maryse’. Na enkele jaren afwezigheid in Eeklo, was de tijd rijp om een gastronomische zaak te openen in het hart van het Meetjesland. Met de nadruk op de open keuken, verse producten en een eigentijdse correcte bediening trachten zij dit waar te maken. Verse, lokale en seizoensgebonden basisproducten staan centraal in de keuken. Ook bij de selectie van de dranken trachten zij dezelfde lijn door te trekken, lokaal, onomwonden maar lekker. 

't Schuttershof (assenede)

Brasserie 't Schuttershof in Assenede nodigt je uit om (h)eerlijke gerechten te komen proeven in een sfeervol en gezellig kader. De gerechten die worden geserveerd zijn vers bereid en seizoensgebonden. De chef maakt glutenvrije aanpassingen van verschillende gerechten  uit de menukaart. Wil je dit zelf ervaren of iemand laten kennis maken met de kookkunsten van de chef? Kom dan gezellig tafelen in 't Schuttershof waar zij u met veel plezier en enthousiasme verwelkomen!

in 't stadhuis van Raverschoot (Adegem)

In 't stadhuis van Raverschoot dineer je of lunch je in één van de oudste horeca-adresjes van het Meetjesland. Anno 1846, staat er op de gevel geschilderd. Een pleisterplek. Een unieke plek, verbonden aan de geschiedenis van het Gentse Lievekanaal dat hier ooit stroomde en nu zijn bedding schenkt aan het Schipdonkkanaal langs waar honderden fietsers passeren. De naam 'Stadhuis' verwijst dan ook heel uitdrukkelijk naar de stad Gent die ooit eigenaar was van de hele Lieve-bedding. Ook hier dagverse producten en een chef die met plezier glutenvrije aanpassingen doet van verschillende gerechten op de menukaart.

De Warande (bentille)

Chef Dirk Boelens, echtgenote Mireille en hun team staan klaar om je te verwennen in een mooi kader. Jarenlange ervaring en bijscholingen weerspiegelen zich in het complete tafelgebeuren. Het visitekaartje van De Warande is de uitgelezen combinatie van wijnen, gerechten en de versheid van de producten met respect voor de natuur en een flinke knipoog naar de eigen regio. De menu’s zijn zo veel mogelijks samengesteld op natuurlijke basis en zonder bindmiddelen. Wanneer de chef op voorhand op de hoogte gesteld wordt, kan hij zijn menu daar perfect aan aanpassen. De Warande beschikt trouwens ook over glutenvrij brood.

De Vliethoeve (Assenede)

Gewone pannenkoeken, suikervrije én glutenvrije pannenkoeken... Buitengewoon én glutenvrij genieten van verse producten op de rustige boerenbuiten! Prachtige ligging daar langs de Vliet in Assenede. Op fietsafstand van de grens en een prachtig krekengebied. Actieve hoeve en producent bij de streekcoöperatieve Mmm...Eetjesland.

Villa Maria (Ursel)

Dit prachtige stukje architectuur in het hartje van Ursel werd gebouwd kort voor de eerste wereldoorlog in 1914. De bouwheer, Hendrik Bruggeman noemde deze riante villa naar zijn toenmalige echtgenote Maria Arents. Heden ten dage vormt deze villa een thuisbasis voor een restaurant: Villa Maria. Uitbaatster Ria De Keyser en haar team zullen u met de  glimlach ontvangen in Villa Maria. Vanaf heden geeft Villa Maria ook glutenvrije maaltijden maar gelieve dit 24 uren voordien door te geven, om zo het menu met zorg aan te kunnen passen. 

Middenstandshuis (eeklo)

In het Middenstandshuis kun je terecht voor glutenvrije gerechten in overleg met de Chef. Middenstandshuis garandeert glutenvrije gerechten aan de klant en zorgt voor een smaakvolle maaltijd. Ook de desserts kunnen aangepast worden aan de wens van de klant. Breng eens een bezoek aan deze zaak en maak kennis met de glutenvrije gerechten.