Musea

Op zoek naar cultuur? Ontdek onze musea en bezoekerscentra!

Canada POLAND museum

Adegem

Herbeleef de Bevrijding. In het Meetjesland werd hard gevochten voor de controle over de Westerschelde en Antwerpse Haven. Een cruciale veldslag, bleek later.

>Ontdek het museum

Stoomcentrum

Maldegem

Koop een ticketje op de stoomtrein en reis op lekker ouderwetse wijze tussen Maldegem en Eeklo.

> Ontdek het stoomcentrum

BardelaereMuseum

Lembeke

Sfeer en onderduiken in het recente verleden. Da's Bardelaere ten voeten uit.

> Ontdek het musem

De vissers van boekhoute

Boekhoute

Het vissersverleden van Boekhoute en zijn verdwenen haven aan de Braakman is één van de mooiste verhalen van het Meetjesland.

> Ontdek het bezoekerscentrum

Kuipersmuseum

Nevele

De stiel van het kuipen was alomtegenwoordig tot voor kort. Zelfs nu nog maken wijn- en biermakers maar ook bloemenschikkers er dankbaar gebruik van. Leer het kuipen in Nevele!

> Ontdek het museum

Mietje stroel en eddy wally in tklooster

Zelzate

Dompel u onder in de wondere wereld van komiek Joost Van Hyfte en zijn cultuurtempel tKlooster in Zelzate. Nu zijn daar om de musea Mietje Stroel, Regiment Tweede Gidsen en Eddy Wally ondergebracht.

> Ontdek mietje stroel

Provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve 

Eeklo

Geen echt museum, dit. Maar wel een 'open depot' met de bijzondere verzameling van de Eeklose toerisme- en erfgoedvereniging VVV Eeklo. Je grasduint er in vooroorlogse beroepen, ambachten en landbouwtechnieken. En dit in een (vooral tijdens de zomer) bloeiend streekcentrum met toeristisch infokantoor, een actieve vrijwilligerswerking en een gezellige cafetaria. Het Meetjesland in een notendop, zeg maar.

> Bezoek de Huysmanhoeve

Drongengoedhoeve, het 'geheim van de cuesta'

Ursel

Leer het 'geheim van de Cuesta' kennen. Het geologische verhaal van een heuvelrug tussen Oedelem en Zomergem. En hoe Drongengoed-Maldegemveld, het huidige Landschapspark Drongengoed er op terecht is gekomen.

> De Drongengoedhoeve