Streekproducten

Proef de lekkerste producten uit onze streek!

Zoetjes uit Eeklo en omstreken

Eeklo/Kluizen/Lembeke

Men spreekt over de Gentse neuzekes. Maar de 'echte' cuberdons worden wel in het Meetjesland gemaakt. Door Confiserie Geldhof in Eeklo en door Confiserie 2000 in Ertvelde-Kluizen. Bovendien zijn we ook de streek van de speculoos. Ontstaan als streekspecialiteit bij de Eeklose bakkers en via Lotus in Lembeke wereldberoemd geworden. Ook de jenever Van Hoorebeke en de Krüger Export blijven in het hart van de Meetjeslander smaken uit Eeklo en omstreken. De stad werkte er zelfs een kindvriendelijke wandeling rond uit: Lieve Zoetjes uit Eeklo. Uw bezoek aan Eeklo waard.

> Een leuke stadswandeling door Eeklo?

Paling op sentse wijze

Sint-Laureins

Naast het streekgerecht 'Paling op Sentse Wijze', waarmee Sint-Laureins twee jaar lang culinair ambassadeur werd, werd onlangs de 'Ingelegde paling uit de kreken' erkend door de VLAM. Te verkrijgen bij Polderzicht in Sint-Jan-In-Eremo en bij Pandora in Watervliet. Geen streekproduct maar minstens even lekker om te proeven is de ambachtelijke gerookte paling in Sint-Laureins. Paling in één van de gerenommeerde palinghuizen van Sint-Laureins? Een must op uw fietstocht.

> Ontdek dat de kreken spreken

onze 'eigen' garnalen

Boekhoute

Het meest opvallende streekproduct in het Meetjesland is de Boekhoutse garnaal of 'gîrnart'. In Boekhoute zijn nog twee vissersfamilies actief waar je verse en zelf gevangen Belgische garnaal kunt krijgen.  Hoewel twintig kilometer verwijderd van de Westerschelde toch een echt vissersdorp!

> Boekhoute, vissersdorp zonder haven

Lekkere Landbouwproducten

Meetjesland

Het Meetjesland is een landbouwstreek. En de landbouw schenkt ons dagelijks lekkers van bij ons. Streekproducenten hebben zich verenigd in de cvba Mmm... Eetjesland en zij brengen samen hun lekkere streekproducten aan de man.

> Ontdek onze streekproducenten en hoevewinkels